Veelzijdig naar de top

Werken met Continentale Staande Jachthonden

Stap voor stap de volledige opleiding van een Continentale Staande Jachthond als veelzijdige gebruikshond. Veldwerk, apporteren en zweetwerk.
 
Uitgebreid wordt ingegaan op het wanneer, hoe en waarom van de training.
Zeer gedetailleerd en duidelijk op elkaar afgestemd worden de drie disciplines beschreven en verenigd tot een goed opgebouwde training passend bij de levensfasen van de hond.
 
Een greep uit de inhoud: raskeuze, socialisatie, elkaar en de wereld ontdekken, motivatie, passie, appèl, apporteren te land en te water, voorstaan, veldaanpak, zweetspoor uitwerken, verwijspunten en verleiding, natuur nazoek, wedstrijden, jacht, hoe je met je jachthond aan de bak komt – en nog veel meer.
 Sinds augustus is de 2e druk verkrijgbaar. Bij deze hernieuwde en uitgebreide versie hoorde ook een vernieuwing van de cover. 

Met deze goed doordachte opbouw krijg je een hond die vol zelfvertrouwen werkt, een hond die jaagt met de intentie wild te vinden en voor te staan, de grootte van zijn zoekwijze aanpassend aan het terrein.

Een hond die initiatief durft te nemen maar toch steeds ‘in de hand’ is. Een hond die het je mogelijk maakt een verantwoord schot af te geven en het wild voor je binnenbrengt ongeacht de zwaarte van de omstandigheden. Een hond die je met succes kunt inzetten voor een nazoek op grofwild.
 
 
Kortom, een hond die weet wat je van hem wilt, en dat enthousiast en betrouwbaar uitvoert, vóór en ná het schot. Geen compromis, maar een veelzijdige hond die in balans is, een hond die je naar zijn top hebt laten groeien. Een hond waar je zowel in de praktijkjacht als op de wedstrijden trots op mag zijn.


Cover 1e druk.


Veel instructieve foto’s en heldere schema’s. Simpel voor de beginner, uitdagend voor gevorderden. Als je ermee aan de gang gaat ontdek je wat er allemaal met een Continentale Staande Jachthond mogelijk is, en hoe mooi het is om zo samen te werken.

240 pagina's full-color, hard cover.
 

Boek fragmenten
Veelzijdig naar de top benadert de verschillende onderwerpen op een unieke manier. Stap-voor-stap aanleren van vaardigheden, korte beschouwingen, stukjes argumentatie, extra uitleg, maar steeds met één doel: een uitgekiende, ordelijke opbouw waarbij de verschillende ‘vakken' elkaar niet in de weg staan.
 
In dit deel van de website vind je een aantal stukjes rechtstreeks uit het boek die, hopelijk, prikkelend genoeg zijn om verder te willen lezen.