Cursussen

'Veelzijdig naar de top’ geeft wekelijkse trainingen gericht op de allround inzet van de continentale staande hond. Van pup tot wedstrijd- of jachtpraktijkhond volgens de methode zoals beschreven in het boek Veelzijdig naar de top; werken met Continentale Staande Jachthonden.

Ook worden er workshops gegeven waar speciale aandacht uitgaat naar één of enkele onderdelen van een discipline. Je kunt daarbij denken aan veldwerk, steadiness training, waterwerk specials en meervoudig apporteerwerk.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor privéles. Waarbij we één-op-één kunnen werken aan dingen die extra aandacht nodig hebben of in groepsverband soms wat lastiger te trainen zijn.

Ons streven is een hond die weet wat je van hem wilt, en dat enthousiast en betrouwbaar uitvoert, een hond die in balans is, een hond die je naar zijn top hebt laten groeien. Een hond waar je zowel in de praktijkjacht als op de wedstrijden trots op mag zijn.

De training gebeurt in kleine groepjes van maximaal 5 cursisten, zodat zowel hond als voorjager intensief bezig zijn en – heel belangrijk – steeds individuele begeleiding kunnen krijgen. Immers, elke hond, elke voorjager en elke combinatie van beiden is uniek, en vraagt een eigen benadering. Je krijgt ook op maat gesneden huiswerk mee.

Alle groepen training ook jachtpraktijk situaties.

Trainingslocaties: omgeving Doetinchem (incidenteel wat verder weg)

U bent altijd welkom om eens te komen kijken bij één van onderstaande trainingen om een idee te krijgen van hoe wij trainen, s.v.p. vooraf even contact.
Het gehele jaar is instromen mogelijk. Nieuwe cursisten starten eerst met 1 of enkele privélessen (uitgezonderd de puppygroepen).

Op dit moment is er plaats in de volgende groepen
Puppy's, vanaf 9 wkn (do 18.45u)
Spaniels, niveau: Workingstest Novice (vrij 9u)

Voor algemene voorwaarden zie onderaan deze pagina.

 Zondag  Donderdag
 9u MAP-B
 18.45 Puppy's
 Maandag  20u SJP-B/MAP-B
 13.30 SJP-B
 Vrijdag
 15.15 SJP-B/MAP-B
 9u Spaniels
 Woensdag  11u Jonge honden 9 mnd
 9u MAP-B
 18.30 SJP-C
 11u SJP-B
 20u SJP-C/B
 18.30 Jonge honden 1 jr
 
 
20u SJP-C/B

De prijs voor een lesblok van 10 lessen bedraagt €185,-. De lessen duren 1,5 uur.
De puppy lessen duren 1 uur en kosten €150 voor een lesblok van 10 lessen.
 
 
Inschrijfformulier wekelijkse cursussen
 

Wat trainen we zoal op de verschillende niveaus?

Puppy's 1 & 2 (9 wkn – 5 mnd) 
Socialisatie, contact baas-hond, basiscommando’s (komen op fluit en stem, zitten, liggen, blijven, naast, zitfluit op afstand, vooruit), wennen aan water (zwemmen), wennen aan schot, wennen aan ruigte, kennismaken met wild, vasthouden en brengen van een apport, werken op een spoortje, oefeningen tbv veldwerk.


 

Jonge honden (6-18 mnd en beginners)
Contact baas-hond, zwemmen (over water), netjes omgaan en brengen van het apport, blijven uit zicht/met verleiding, vooruit, doorsturen, links en rechts sturen, zitten op afstand, zoeken dichte dekking en in open veld, voorstaan, beginners veldwerk, beginners zweetspoortje.B-niveau & B-MAP
We gaan steeds meer van de honden vragen. Aan de orde komen nu onderwerpen zoals: markeren, verloren zoeken, uitwerken van een sleepspoor, voorbereiding op dirigeren, zitten op afstand (tot 50m), lijnen lopen van 100m, apporteren over breed water, steadiness met 2 honden op post, en alle combinaties hiervan (in dubbele apporten).
Om in deze groep in te stromen is het een voorwaarde dat de hond in principe goed apporteert en de commando's beheerst.

Voor het veldwerk op veerwild worden regelmatig workshops door ons georganiseerd – zie elders op deze website. 
Speciale Spaniel groep
Met deze honden werken we zowel aan apporteren (SJP/Workingtest) als aan jagen voor het schot, steadiness bij opvliegen van wild of springkonijn, aannemen van dekking, onder het geweer blijven jagen, draaien en zitten op de fluit.
 

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Foto's: Boudewijn Olthof


Algemene voorwaarden groepslessen
 1. Een lesblok bestaat uit 10 lessen (wekelijkse training)
 2. De lessen worden aansluitend gegeven met uitzondering van feestdagen.
 3. Indien een les uitvalt door weersomstandigheden of afwezigheid van de trainer schuiven de lessen op en wordt daarmee het lesblok verlengd.
 4. Het volgende lesblok start direct na het einde van het voorgaande lesblok.
 5. Indien je wilt stoppen met de training aan het einde van het lesblok horen we dat graag zo spoedig mogelijk. Dan kunnen we cursisten laten doorstromen naar een hoger niveau of een nieuwe cursist indelen.
 6. Indien een cursist een les niet kan volgen is, in overleg, inhalen mogelijk bij een andere groep van hetzelfde niveau. Voorwaarde is dat daarmee het maximum aantal cursisten voor die les niet boven de 5 komt.
 7. Indien een cursist achtereenvolgens 3 lessen niet kan deelnemen door ziekte van de hond of van de cursist, dan heeft deze ter compensatie van de gemiste training recht op 1 privéles per 3 gemiste groepslessen. Het recht op deze privéles is 3 maanden geldig.
 8. Indien een cursist de training in tijdens een lopend lesblok wil beëindigen geldt de volgende restitutieregel: indien dit in de eerste helft van het lesblok is wordt de helft van het lesgeld geretourneerd. Indien dit in het tweede deel van het lesblok is wordt er geen lesgeld geretourneerd.
 9. Tijdens de training kunnen foto’s gemaakt worden van u en uw hond die gebruikt worden voor de website/Facebook ter promotie/illustratie en/of instructie doeleinden van de jachttraining.
 10. Het is niet toegestaan buiten de cursustijden gebruik te maken van de trainingslocaties.
 11. De organiserende instantie en/of personen zijn niet aansprakelijk te stellen voor ongevallen of schades overkomen tijdens of als gevolg van de cursus. De deelnemende hond en eigenaar dienen WA-verzekerd te zijn.