Cursussen

'Veelzijdig naar de top’ geeft wekelijkse trainingen gericht op de allround inzet van de continentale staande hond. Van pup tot wedstrijd- of jachtpraktijkhond volgens de methode zoals beschreven in het boek Veelzijdig naar de top; werken met Continentale Staande Jachthonden.

Ook worden er workshops gegeven waar speciale aandacht uitgaat naar één of enkele onderdelen van een discipline. Je kunt daarbij denken aan veldwerk, steadiness training, waterwerk specials en meervoudig apporteerwerk.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor privéles. Waarbij we één-op-één kunnen werken aan dingen die extra aandacht nodig hebben of in groepsverband soms wat lastiger te trainen zijn.

Ons streven is een hond die weet wat je van hem wilt, en dat enthousiast en betrouwbaar uitvoert, een hond die in balans is, een hond die je naar zijn top hebt laten groeien. Een hond waar je zowel in de praktijkjacht als op de wedstrijden trots op mag zijn.

De training gebeurt in kleine groepjes, zodat zowel hond als voorjager intensief bezig zijn en – heel belangrijk – steeds individuele begeleiding kunnen krijgen. Immers, elke hond, elke voorjager en elke combinatie van beiden is uniek, en vraagt een eigen benadering. Je krijgt ook op maat gesneden huiswerk mee.

Trainingslocatie: ten oosten van Arnhem (omgeving Lobith).

U bent altijd welkom om eens te komen kijken bij één van onderstaande trainingen om een idee te krijgen van hoe wij trainen, s.v.p. vooraf even contact.
Het gehele jaar is instromen mogelijk. Nieuwe cursisten starten eerst met 1 of enkele privélessen.
 
Inschrijfformulier wekelijkse cursussen
 
 

Wat trainen we zoal op de verschillende niveaus?

Puppy's 1 & 2 (9 wkn – 5 mnd) 8 lessen
Wij starten een nieuwe puppygroep op woensdag 3 april om 19.30

Socialisatie, contact baas-hond, basiscommando’s (komen, zitten, liggen, blijven, naast, zitfluit, vooruit), wennen aan water (zwemmen), wennen aan schot, wennen aan ruigte, brandnetels en bramen, kennismaken met wild, vasthouden en brengen van een apport, werken op een spoortje.

Woensdagen: 19.30
Tijdsduur: +/- 1 uur
Aantal lessen: 8 lessen (in 2 mnd te volgen)
Prijs: 100,-

 

Jonge honden (6-18 mnd en beginners)
Contact baas-hond, zwemmen (over water), netjes omgaan en brengen van het apport, blijven uit zicht/met verleiding, vooruit, links-rechts, zitten op afstand, zoeken dichte dekking en in open veld, voorstaan, beginners veldwerk, beginners zweetspoortje.

Zondagen: 12.00
Woensdagen: 12.00
Aantal lessen: 10 (in 3 mnd te volgen)
Tijdsduur +/- 1,5 uur
Prijs: 150,-Licht gevorderden
We gaan steeds meer van de honden vragen. Aan de orde komen nu onderwerpen zoals: markeren, verloren zoeken, uitwerken van een sleepspoor, voorbereiding op dirigeren, zitten op afstand (tot 50m), apporteren over breed water, steadiness met 2 honden op post, en alle combinaties hiervan (in dubbele apporten).
Om in deze groep in te stromen is het een voorwaarde dat de hond in principe goed apporteert en de commando's beheerst.

In deze groep streeft men naar een B-diploma.
Voor het veldwerk op veerwild worden regelmatig workshops door ons georganiseerd – zie elders op deze website.

Zondagen: 12.00 & 14.00
Aantal lessen: 10 (in 3 mnd te volgen)
Tijdsduur +/- 1,5 uur
Prijs: 150,-

 Gevorderden
De verschillende onderdelen worden verder uitgebouwd, met de eisen gesteld voor proeven en wedstrijden als richtlijn, ook voor de jachtpraktijk. De oefeningen richten zich op zaken als absolute steadiness (met meerdere honden op post), dirigeren, doorzetten onder moeilijke omstandigheden (zoals aannemen van zware dekking), schakelen (b.v. van dirigeren naar verloren zoeken of een sleep oppakken, of het aannemen van wisselende begroeiing) enz.
Training op MAP-B niveau met dirigeer- en sleep training
Voor het veldwerk op veerwild worden regelmatig workshops door ons georganiseerd – zie elders op deze website.

Zondagen 10.00
Woensdagen 10.00
Aantal lessen: 10 (in 3 mnd te volgen)
Tijdsduur +/- 1,5 uur
Prijs: 150,-