Veldwerk

Voorlopig staan er geen data voor een workshop gepland en worden er ook geen privélessen veldwerk gegeven in verband met blessure. Privéles gericht op steadiness bij het voorstaan is wel mogelijk (birdlauncher met postduiven).
 
Workshop veldwerk
Wij organiseren workshops voor groepjes en individuen die zich met hun Continentale Staande Jachthond willen bekwamen in het veldwerk op veerwild. De verschillende hoofdstukken uit het boek helpen, maar minstens zo leerzaam is dat je zelf met je hond praktische ervaring opdoet. Dat kan op allerlei niveaus en biedt vele mogelijkheden voor wie mee wil doen aan veldwedstrijden.  
 
 

Beginners (hfdst 2 en 3):
We besteden aandacht aan waar je wild kunt vinden, hoe wild zich gedraagt (als een hond in de buurt komt), hoe je je hond kunt motiveren en begeleiden om zijn natuurlijke aanleg tot vinden en voorstaan van veerwild te ontwikkelen terwijl je rekening houdt met windrichting en terreinomstandigheden.
(dit werkt het beste met honden tussen 6 en 18 mnd.)

Licht gevorderden/jeugdklas (hfdst 3):
De jachtpassie is aangewakkerd en jouw hond weet hoe hij zijn neus moet gebruiken om wild te vinden. Nu wordt het tijd om te werken aan goede en constante ondersteuning van de hond tijdens de ‘loop’, haken naar de wind toedraaien, de juiste kophouding, schot, het afjagen van een veld onder verschillende windrichtingen en met verschillende gewassen.

Novice/openklas (hfdst 5 en 6):
Je bent al op een aardig niveau met je hond maar hebt nog wel een aantal zaken waar je aan wilt werken. Daarbij kun je denken aan het achtervolgen van wild (hazen hetzen), steadiness bij het voorstaan, verbeteren van het zoekpatroon, ‘t apport, noem maar op. Per individu kunnen we een plan maken.


Beginners workshop veldwerk
Datum: ????
Een gezellige, leerzame en laagdrempelige workshop voor beginnende voorjagers en onervaren honden.
 
Deze dag is geschikt voor echte beginners en mensen die al eens een oefendag gevolgd hebben maar nog geen kwalificatie behaald hebben op een wedstrijd.

Theorie (Powerpoint met veel videofragmenten) gecombineerd met praktijktraining. Jullie leren de eerste stappen van het veldwerkvak en krijgen tips mee hoe je dit verder kunt trainen.
Het is gericht op het zoeken naar en voorstaan van veerwild (fazant/patrijs).

Deze workshop is bedoeld voor voorstaande honden.
 
 
Er wordt gewerkt in 2 groepjes van 4-5 honden.
Er wordt getraind met gekooid wild.
 
Een intensieve training waarbij je veel aan de beurt komt en tevens leert van het kijken naar anderen.
 
OCHTEND WORKSHOP
Aanvang 8.30
Eind 12.00
 
MIDDAG WORKSHOP
Aanvang: 13.00
Eind: 16.30
 
Inschrijven:tps://form.jotformeu.com/veelzijdignaardetop/inschrijfformulier-workshops